Kinderboekenweek

Beste ouder(s)/verzorger(s), 

 

Wat een fantastische week hebben we gehad. De juffen kwamen op woensdagochtend op 6 oktober de kinderen verkleed ophalen! Wat een groot feest was dat! Weten jullie als wat de juffen waren? 

Verder hebben de kinderen in de onder- en middenbouw kleding gemaakt. Niet zomaar kledingen, maar kleding die bij een beroep hoort. De kleding werd gedragen tijdens de modeshow. Op die manier konden we zien wie wat later wilt worden. En wat een mooie creatie zijn daar uitgekomen. 

In de bovenbouw zijn ze actief geweest met een voorleeswedstrijd. Als je al meedeed was je eigenlijk al een winnaar, maar Lina, Samar, Basima en Ibrahim hebben de sterre uit de hemel voorgelezen en zijn zij als echte winnaars naar voorgekomen. 

Ook hebben we verschillende beroepen in de klas gezien. Er waren op verschillende dagen allerlei beroepen te vinden zoals een voorleesopa, een tekenaar, een socialmediamanager, een kwartiermeester en twee politie agenten. En zij hebben de kinderen erg weten te boeien. 

Er is ook op woensdag 13 oktober en vrijdag 15 oktober een schrijfster bij ons in de klassen langsgekomen. Lizette de Koning is bekend van onder andere ’Job en Keetje een vrolijk voorleesboek’, ’Dierenarts Daantje’ en ’Thijs En De Geheime Voc Kaart’. 

Van al deze leuke en leerzame momenten is een filmpje gemaakt, zodat het een week werd om ’letterlijk’ nooit meer te vergeten. Alvast een hele fijne vakantie en we hopen jullie uitgerust te zien op maandag 25 oktober. 

 

Groetjes, 

 

het Schabergteam